مراسم اختتامیه مدرسه تابستانه اقتصاد اسلامی در تاریخ  ٢٧ مرداد ١۴٠٢ به همت کادر علمی و اجرایی اندیشکده قصد و با حمایت و پشتیبانی وزارت امور اقتصادی و دارایی و ستاد همکاری حوزۀ علمیه و وزارت امور اقتصادی و دارایی در دانشگاه قم برگزار شد. در ابتدای این مراسم که با حضور جمعی از علاقه‌مندان به اقتصاد اسلامی و مسئولان کشوری و استانی برگزار شد،

 حجت‌الاسلام دکتر فراهانی‌فرد، دبیر ستاد همکاری حوزۀ علمیه و وزارت امور اقتصادی و دارایی، پرداختنِ به مسئلۀ اقتصاد اسلامی را لازمۀ دینداری صحیح دانستند و ابراز کردند که مواجۀ دینداران با مسئلۀ دین به دو دسته تقسیم می‌شود؛ یک‌دسته دین را رابطه‌ای فردی با خداوند می‌دانند و دستۀ دیگر دین را نه فقط در عرصۀ فردی و شخصی، بلکه در عرصۀ حکمرانی و سیاست نیز دخیل می‌دانند. اقتصاد اسلامی زمانی محقق خواهد شد که مواجۀ سیاست‌گذارانِ ما با مسائل، به شکل دوم باشد.
در ادامه حجت‌الاسلام دکتر یوسفی، رئیس مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزۀ علمیه، عامل موفقیت کشور را عمل به دستورات اسلام عنوان کردن و افزودند: تجربۀ جمهوری اسلامی ایران نشان داده است که هر کجا و در هر زمینه‌ای که به دستورات اسلامی عمل شده است، موفقیت حاصل شده است و به همین ترتیب، هر کجا از دستورات اسلامی فاصله گرفته‌ شده است، ناموفقیت نتیجه شده است. بنابراین اگر در اقتصاد موفق نبوده‌ایم، یا اسلام را نشناخته‌ایم یا به آن عمل نکرده‌ایم.
دکتر مقصودی، رئیس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه و استادیار دانشگاه قم و رئیس اسبق اندیشکده قصد، از دیگر سخنرانان این برنامه بودند. ایشان اعتقاد مسئولان و تصمیم‌گیران اقتصادی به دانش اقتصاد اسلامی را لازمۀ شکل‌گیری نظام اقتصاد اسلامی دانستند و عنوان کردند: خوشبختانه امروز باور عمومی و رایج در دستگاه‌های کشور تغییر یافته و اعتقاد به اصول اقتصاد اسلامی در بسیاری از مسئولان ما دیده می‌شود. به‌نحوی‌که حتی برخی مسئولان، خود از صاحب‌نظران اقتصاد اسلامی و مسئلۀ عدالت‌ هستند.
در پایان این مراسم نیز دکتر نعمتی، مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی، علت بسیاری از مشکلات اقتصادی امروز ایران را در نظام اقتصادسیاسی رانتی – غارتی دانستند که ریشه‌های آن به دوران پهلوی و قاجار باز می‌گردد. ایشان ازبین‌بردن این نظام رانتی – غارتی را آغاز تحول در عرصۀ اقتصاد دانستند و جایگزین آن را در مولد بودن اقتصاد بیان کردند.
لازم به ذکر است که اولین مدرسه تابستانه اقتصاد اسلامی از روز ٢٠ مرداد الی ٢٧ مرداد ١۴٠٢ با حضور اساتید و صاحب‌نظران حوزۀ اقتصاد اسلامی و با شرکت جمعی از دانش‌پژوهان اقتصادی در شهر مقدس قم برگزار شد.